(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
můj první Prštenský boršč - rychlý!!!!!!
Potřebné ingredience
500-750g hovězího masa - na polévku, 2 mrkve, 3 brambory, 1 ibule, sůl, pepř, bobkový list, půl sklenice kysaného zelí, rajiský protlak, půl sklenice velké červené řepy, 30% smetana, 1hrnek mléka, jížka, pokud je potreba hovězí bujón na dochucení, zakysaná smetana k podávání
Postup přípravy
hvězí maso uvaříme - nejlépe v papiňáku- šetří čas - po té přelijeme vývar do hrnce a dáme vařit společně s nákrjenou mkrvi, řepou, bramborem, cibulí, zelím, solí, pepřem, bobkovým listem a nákrajeným masem - vaříme do měkka, po té přidáme protlak, trošku zasmažíme hotovou jížkou, pokud je potřeba dochutíme bujónem, po té odstavíme a po mírném vychladnutí v mícháme smetnu s mlékem - polevka je tak jemnější, na talířku můžeme přidat pro dochucení a ozdobení zakysanou smetanu přejeme dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé